Mi minden 1. – Gépszemle

Ideje számba venni, mire van szüksége családi Passatunknak, hogy igazi esküvői youngtimerré változzon. Oltári külső-belső fejlesztéseken kell átesnie jövő nyárig, de szerencsére megfelelő alapokra építünk: korábbi előéletének és gazdáinak ismeretében elmondhatom, hogy élete 23 éve alatt megkapta a megérdemelt gondoskodást. Bár ebből a legutóbbi ötöt már az én spórolós kezeim közt töltötte, azért igyekeztem legalább szinten tartani az egészségét.

orr.jpg

E törekvésem sikerét egyrészt abban látom, hogy minden vizsgáját anélkül teljesítette, hogy rohammunkában kellett volna üzemképessé szigszalagozni, másrészt abban, amilyen szépen passzol mindene (különösen a zéró rozsdára vagyok büszke), és ami a legszebb, hogy milyen jólesik beleülni (látni a kulcselfordításra minden kétség nélkül kialvó visszajelzőket), élmény vele kanyarodni, előzni, hegyet kaptatni, és jó vele békésen utazni is.

muszerfal.jpg

Megérdemli hát, hogy apróbb sebeit (mondjuk a csak résnyit nyíló, törött sínű tetőablakot) és hiányait (például a fordulatszámmérő helyén mihasznáskodó kronométert), a használat bosszantó nyomait (belekarcolt karcokat és hiányzó bizgentyűket) helyre tegyük. Sőt amellett, hogy a sose sürgős, de állandóan időszerű karbantartásokat végre megejtem rajta, egypár plusz örömforrással (pl. klímával, hangszigeteléssel és egy hátsó szárnnyal, ami talán csak az F1-gépeknek meg a Malacpassatnak áll jól) is szeretném felruházni. Természetesen a típustól idegen sufnikendács ötletek szigorú kizárása mellett.

far.jpg

Midőn számot vetettem, mit is akarok a Passaton egy év alatt elvégezni, kissé megdöbbenten szembesültem a negyvensoros listával, de a lelkesedésem töretlen, minden kész lesz jövő ilyenkor. (Már aminek kell. Mert akad pár olyan tétel, ahol biza nem kötöm az ebet a karóhoz, ha a projekt végére az adott buherálás már éppen kívül esik a rendelkezésre álló idő, forrás, beszerezhető alkatrészek vagy ép ésszel fölvállalható mellékhatások és kockázatok keretein.)

A következő posztokban először a műszaki beavatkozásokat, majd a külcsínt, végül a belteret illető fejlesztések közt sikerül reményeim szerint akkora rendet tennem, hogy a megvalósítás során (aminek hurrá neki is kezdtem, de erről később) olyan ordenáré nagy meglepetések már ne érhessenek.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://diszduda.blog.hu/api/trackback/id/tr627650974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása